EAE Tekstil Busbarı

EAE Tekstil Busbarı

Bir tür kanal sistemi olan busbar, 1930’lu senelerden bu yana varlığını sürdürüyor. EAE tekstil busbarı ilk başlarda çok katlı binalarda ve fabrika üretim alanlarında kullanılıyordu. Günümüzde ise tekstil atölyeleri, fabrikalar, hastaneler ve daha birçok alanda kullanım olanağı sağlıyor. Ülkemizde busbar kullanımı 1970’li senelerde EAE Elektrik ile başlamıştır.

EAE Tekstil Busbarı Özellikleri Nelerdir?

Busbar, kablo çerçevelerine göre daha az yer kullanır. Bu, çok sayıda amfiyi yönetirken önemli bir avantajdır. Busbar her yapıya sığabilir ve belirli bir plana sahiptir. Baralar, çok fazla uğraş gerektirmeden taşınabilir ve herhangi bir ekstra alana girmenin bir yolunu bulmak için ayarlanabilir. Busbar, ihtiyaç duyulduğunda ekleme alabilir, yeniden yapılandırılabilir veya yer değişimi yapılabilir. Trafo merkezine bağlantı, hızlı oturan bir bağlantı karesi kullanılarak gerçekleşir. 

Modül birimler atölyede kurulabilir ve daha sonra busbara eklenebilir. Busbar kanallarıyla ilişkilendirmeleri, tek başına bir bağlantı aktivitesiyle yapılır. Baralar esnek olmayan plan bileşenlerine sahiptir ve sonuç olarak, özellikle kısa devre durumunda daha iyi engele sahiptir. Baralar, iletkenler arasında bir taban ayrımına sahiptir. Bu da tıkanma durumunu azaltır. Busbar baraları ayrıca ince ve delikli bir lastik içerir. Bu da akımın kalınlığının ideal bir şekilde dağılmasına yardımcı olur ve böylelikle karşıtlığı azaltır. Daha düşük kalınlık seviyeleri nedeniyle, voltaj problem ihtimali, benzer uzunluktaki diğer sirkülasyon öğelerinde daha yüksektir.

EAE tekstil busbarı diğer özellikleri:

EAE Tekstil Busbarı Kullanım Alanları

EAE busbar günümüzde pek çok alanda tercih edilen bir üründür. EAE tekstil busbarı çeşitli alanlarda kullanım imkanı tanır. Bunlar:

  • Minimum boyut, yapıda neredeyse hiç yer kaplamadığı anlamına gelir.
  • Devasa eğilme yarıçapları gerektiren bağlantılardan yararlanan benzer bir öğenin aksine, alterler kaplanan alanı iyileştirmeyi amaçlamaktadır.
  • Savunma cihazları ile tamamlanan dağıtma üniteleri, bara iletiminin tüm uzunluğu boyunca takılır, dolayısıyla elektrik nakil panoları tarafından kaplanan taban bölgesi küçültülür.
    • Fuar alanları
    • Tekstil atölyeleri
    • Tekstil tesisleri
    • Fabrika üretim alanları
    • Mobilya tesisleri
    • Otomotiv fabrikaları
    • Alışveriş merkezleri
    • Otomotiv yan sanayisi
    • Çok katkı binalar
    • Hastaneler
    • Oteller
    • İş merkezleri
    • Veri merkezleri

EAE Tekstil Busbarı

Uzun senelerden bu yana kullanılan EAE tekstil busbarı, mükemmel çalışma koşulları sağlar. Yüksek kaliteli bileşenler ve dikişsiz bakır, hatasız sistemleri üstün maliyet / kalite ile garanti eder. Sistemin genişletme elemanları, hem iç hem de dış mekanlarda sorunsuz uygulamalara izin verir. Busbar gövdesi, hızlı ve kolay kurulum sağlar. Gerilmeye, darbelere ve çekmeye karşı son derece dayanıklıdır.

EAE Tekstil Busbarı Çeşitleri

EAE tekstil busbarı, büyük endüstrilerde, yükseltici uç besleme ünitelerinde, ticari ve hizmet sektörü binalarında sıklıkla yer bulur. Tekstil busbarının farklı türleri vardır. Bunlardan bazıları:

Hava Yalıtımlı Tekstil Busbarı

Orta - büyük kurulumlarda güç dağıtımı için kullanılan tiptir. Aynı zamanda özellikle hizmet sektörü için kullanılan binalardaki yükselen ana uygulamalarda (kanal sistemleri) tercih edilir. Çok kompakt boyut, yüksek kısa devre dayanımı, düşük voltaj düşüşü ve iyi korozyon direnci gibi nitelikler, hava yalıtımlı busbarın önemli özellikleri arasında yer alır. Küçük alanlarda ve zor ortamlarda kurulum için uygundur. Bitişik kısımları hareket ettirmeden herhangi bir bölüm çıkarılabilir. Herhangi bir anda çalışma yolunu değiştirmek mümkündür. Hava yalıtımlı tekstil busbarı bu sebeple çok yönlüdür. Tek cıvatalı bağlantı sayesinde hızlı bir şekilde monte edilebilir.

Aydınlatma Tipi Tekstil Busbarı

EAE tekstil busbarı seçeneklerinden bir diğeri de aydınlatma modelidir. Hizmet sektöründe ve çoğu imalat endüstrisinde ve çok ağır aksesuarların asılması gereken her yerde aydınlatma armatürlerine güç sağlamak için ideal çözümdür. Üç fazlı ve tek fazlı cihazlara güç sağlamak için de kullanılabilir. Örneğin, endüstriyel buzdolapları, torna tezgahları, el aletleri vb.

Dikişsiz Busbar Sistemleri

Bakır plastiğe 50, 75, 100 ve 150 Amper ile batırılarak elde edilir. Her iki metrede bir askılar sayesinde montajı kolay ve hızlıdır. Hem dikey hem de yatay olarak monte edilebilir. Yüksek kaliteli ve kolay kurulum gibi avantajları vardır.

C-Profil Busbar Sistemi

Kaplama tesisleri, yüksek kapasiteli istifleme sistemleri, otomotiv ve endüstriyel üretim tesisleri, tekstil fabrikaları, gemi ve tersaneler, portal vinçler, köprülü vinçler gibi yuvarlak ve yassı kablolarla enerji ve veri aktarımlarının yapıldığı yerlerde kullanılır. Madencilik ve şantiyeler, mobil kontrol gerektiren hidrolik ve pnömatik uygulamalar ile fiber optik tel iletişimi olan makinelerde sıklıkla tercih edilir.

Whatsapp Whatsapp