LIHCH Kablo

LIHCH Kablo

LIHCH kabloları, bilgisayar sistemlerindeki elektronik cihazlar arasında veri iletimi ya da elektromanyetik uyumluluk için artan gereksinimleri olan proses kontrol üniteleri gibi endüstriyel uygulamalarda iç mekan kullanımına uygun, çok çekirdekli ve halojensiz ekranlı kontrol kablolarıdır. Genellikle ofis ve laboratuvar kullanımı konusunda elektrikli aparatlar dahil uygulamalar için bağlantı kabloları olarak düşük mekanik ve çekme gerilimi olan esnek ya da sabit uygulamalarda kullanılırlar. LIHCH kablo nedir ve ne için kullanılır açıklayalım.

LIHCH Kablo Nedir?

LIHCH kabloları için voltaj değeri 250V olup, sabit tesisatlarda kullanıldığında çalışma sıcaklık aralığı yaklaşık olarak -30 o C ile +70 o C arasındadır. Bu kablolar VDE 0245 ve VDE 0812 standartlarına uygun olarak üretilmektedir. IEC 60332-1-2'ye göre alev geciktiricidirler. LIHCH kablolarının bükümlü çift tasarımı, dahili paraziti ve karışmayı azaltır. TCWB kalkanları ek koruma ve parazitsiz sinyal ve veri aktarımları sunar.

Elektromanyetik girişim ve etkinin olduğu yerlerde, insanların yoğun olarak bulunduğu kapalı alanlarda, enstrümantasyon ve kontrol mühendisliği uygulamalarında, endüstriyel elektronik, bilgisayar ve ofis makineleri işlemlerinde, bina içi haberleşme sistemleri, iç mekan ses sistemleri, insanlar için tehlikeli olan yerlerde malzeme ve ekipmanların korunması gerekir. İşte buralarda LIHCH kablo tercih edilir.

LIHCH Kablo Özellikleri

Bu halojensiz ekranlı esnek kontrol ve bağlantı kabloları, örneğin endüstriyel elektronik, bilgi ve iletim sistemleri ofis makinelerinde, düşük akım tüketiminin gerekli olduğu ve veri iletiminin sürekli olması gereken enstrümantasyon ve kontrol mühendisliği uygulamalarında kullanılır

Ayrıca kalaylı bakır tellerin ekran olarak kullanılması dış darbelere karşı koruma sağlar. LIHCH kablolar okul, hava alanı, hastane vb. yerlerde ve yangın durumunda aşındırıcı gazların çıkmaması gereken ortamlarda tercih edilir. Yangın durumunda, bu kablolar alevlerin yayılmasını engeller, bu sayede duman gelişimi son derece düşüktür.LIHCH kablolar dış mekan veya yeraltı kurulumu için tasarlanmamıştır.

Kamu binaları, ulaşım sistemleri, endüstriyel tesisler gibi insan yoğunluğunun fazla olduğu ortamlar için uygundur. Veri yönetim sistemleri, ölçüm sistemleri, güvenlik sistemleri, ağırlıklandırma sistemleri, ofis ekipmanları, hesap makineleri ve genel olarak halojensiz ekranlı kabloların gerekli olduğu yerlerde sıklıkla tercih edilir.

Whatsapp Whatsapp