Klas Zayıf Akım

Klas Zayıf Akım

1984’ten bu yana varlığını sürdüren Klas markası, kablo üretim sektörünün önde gelen isimleri arasında yer almaktadır. Markanın zayıf akım kabloları da bir hayli popülerdir. Elektrik enerjisinin iletimi ve dağıtımı için kullanılan Klas zayıf akım kablo modelleri, elektrik güç kablosu olarak bilinir. Havai hatların kullanımının pratik olmadığı yerlerde yüksek gerilimlerin iletimi için kullanılır. Ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde tercih edilen bir ürün çeşididir.

Klas Zayıf Akım Kablo Nedir?

Klas zayıf akım güç kablosu, iletken, dielektrik ve kılıf olmak üzere üç ana bileşenden oluşur. Kablodaki akımın iletme yolu iletken tarafından sağlanır. Yalıtım veya dielektrik, servis voltajına dayanır ve canlı iletkeni diğer nesnelerle yalıtır.

Klas zayıf akım kablolar sert, tek veya çok telli, bakır ve alüminyum iletkenler ve esnek bakır iletkenlerden yapılmıştır. XLPE, PVC, LSF/LSOH ve elastomer bileşikleri bu kablo tipleri için ana yalıtım ve ekranlama bileşikleridir. Çelik ya da tek damarlı kablolar için alüminyum teller veya bantlar dış kılıfın altına ek mekanik koruma sağlayarak uygulanabilir. Zayıf akım kabloların, yangın geciktirici, halojensiz, düşük duman emisyonlu ve yangına karşı yüksek dirençli olmak üzere farklı modelleri de üretilmektedir.

Klas Zayıf Akım Kablo Özellikleri Neler?

Klas zayıf akım kablolar aşırılıklara dayanacak şekilde optimize edilmiştir ve tescilli malzemelerle tasarlanmıştır. PVC, CPE veya LSZH'li PVC/naylon, XLPE ve EPR yalıtımlı iletkenler dahil olmak üzere çeşitli malzemelerden üretilen farklı modeller bulunmaktadır. Klas zayıf akım kablolar, endüstriyel alanda yüksek performans göstermelerini sağlamak için sahada test edilmiştir.

Ev için kullanılan Klas zayıf akım kablolar tipik olarak 50 volt veya daha az gerektiren devreler için uygundur. Peyzaj aydınlatma kablosu, sprinkler sistemi bağlantıları, kapı zili kablosu, hoparlör sistemi kabloları ve termostat kabloları birkaç yaygın tiptir. Zayıf kablosundaki teller tipik olarak yalıtılmıştır ve kablo kılıfı içinde bulunabilir veya lamba kablosu teline benzer şekilde bükümlü çiftler halinde birleştirilebilir. Zayıf kabloları sadece alçak gerilim uygulamaları için kullanılmalıdır. Bunlar ayrıca tipik olarak standart devre kablolarından çok farklı olan çok küçük kablolardır.

Whatsapp Whatsapp