Kablo Kanalı Modelleri

Kablo Kanalı Modelleri

Kablo kanalları, içindeki kablolar ve telleri muhafaza etmek için kullanılan sert malzemelerdir. Kablo kanalları, kablo yolları ve kablo taşıyıcıları ile birlikte, genellikle bir kablo yönetim sisteminin temel bileşenleri olarak bilinir. Kabloların ve tellerin kolayca yeniden yönlendirilmesine ve sonlandırılmasına olanak tanıyan özellikler içerir. Piyasada çok farklı kablo kanalı modelleri mevcuttur.

Kablo Kanalı Nedir?

Elektrik kablolarını korumak için tasarlanmış boru şeklinde, metalik ya da metalik olmayan bir sistemdir. Kablo kanallarının üretimi ve kullanımı çeşitli standartlar, kodlar ve sertifikalar tarafından yönetilebilir. Kablo kanalları elektrik güç kabloları içerebileceğinden, yanlış kullanım veya hatalı üretim yöntemleri, kurulum sırasında ve sonrasında kabloların gerilmesine, kırılmasına neden olarak gelecekte arızalara ve yangına yol açabilir. Dijitalleşmedeki artan eğilimler, arka planda daha fazla kablo kullanımını gerektirir. Bu nedenle, açık ve yerden tasarruf sağlayan bir kablo yönlendirme sistemi gereklidir. Bu sadece optik bir görünümden daha fazlasıdır, çünkü düzenli kablo yönlendirmesi zamandan ve paradan tasarruf sağlar. Bakım ve onarım işlerini kolaylaştırır ve genel operasyonel güvenliği artırır.

Kablo Kanalı Modelleri Nelerdir?

Kablo kanalı söz konusu olduğunda iki temel model vardır. Bunlar; standart kablo kanalı ve halojensiz kablo kanalıdır.

Standart Kablo Kanalı

Bu materyaller, yarık genişliği ve yuva mesafesi bakımından farklılık gösterirler. Daha ince aralık genişliğine sahip kanallar, klemenslerle bağlantılı olarak küçük kablo kesitlerine sahip uygulamalar için avantajlıdır. Köşe kanalları olarak tasarlanan varyantlar, özellikle sınırlı alana ve yüksek hat yoğunluğuna sahip kontrol kabinleri için uygundur. Delikli kablo kanalı ve deliksiz kablo kanalı en çok kullanılan ürün stilleri arasında yer alır. Esnek yapıları nedeniyle olağanüstü ürün özellikleri sunar. Kablo kanallarının üstün kalitesi, kabin içinde düzenli bir kablo yönlendirmesi için dayanıklı yapıların oluşturulmasına izin verir.

Halojensiz Kablo Kanalları

Arttırılmış yangın korumasının gerekli olduğu uygulamalarda, halojensiz kablo kanalları daha yüksek seviyede operasyonel güvenlik sunar. Mühendislik uygulamalarında, tünel sistemlerinde ve binaların altyapısında kullanılır. Halojensiz malzemeler, düşük duman oluşumu ve toksik olmayan atık gazlarla karakterizedir. Kabloları ve telleri yönlendirmek, korumak ve gruplamak için idealdir.

Whatsapp Whatsapp